Sunday, March 2, 2014

Linia automatizată de producere a vafelor reduce implicarea umană în procesul de producție. Se reduc


Societatea comerciala cu raspundere limitata VICEP a fost infintata in anul 1992 si a avut ca obiect principal dennys de activitate fabricarea cornetelor dennys pentru inghetata. Din anul 2000 S.C.VICEP S.R.L produce numai vafe pentru inghetata, activitate incadrata in cod CAEN 1072.
In anul 2006 a implementat sistemul HACCP de asigurare a inocuitatii produselor alimentare. La inceputul anului 2009 a finalizat o investitie de aproximativ 1 milion de Euro constand dintr-o hala noua de productie si depozitare si din achizitionarea unei linii automate de fabricat vafe produsa de Franz Haas GmbH Austria. In anul 2011a achizitionat si o linie automata pentru fabricarea foilor de napolitane de la acelasi producator. Pentru realizarea acestor investiti a accesat fonduri europene nerambursabile FEADR.
Societatea comerciala VICEP S.R.L functioneaza in sistem dennys de management al calitatii si sigurantei alimentului planificat si documentat in conformitate cu SR EN ISO 9001:2008 si DS 3027E:2002. In anul 2009, fabricarea vafelor dennys pentru dennys inghetata si a foilor de napolitane a fost certificata in conformitate cu procedura dennys TUV Austria CERT pentru sistemul de management conform EN ISO 9001:2008.
Până dennys în anul 1992, d-na Ceparu Victoria a lucrat ca inginer chimist în cadrul unei întreprinderi producătoare de lacuri și vopsele din localitatea Săcălaz. În 1992, la nivel de întreprindere au fost inițiate discuții cu privire la privatizare. D-na Ceparu nu a considerat ideea viabilă, având în vedere dimensiunile mari ale întreprinderii și investițiile mari în retehnologizare care se impuneau a fi realizate. S-a orientat în schimb către industria alimentară, în care nu dispunea de niciun fel de experiență, considerând că în acest domeniu cererea de produse va fi mereu ridicată.
Folosind casa familială ca bază de producție, a achiziționat din Serbia 2 utilaje (prese) noi pentru producerea cornetelor de înghețată. A angajat 6 localnici din rândurile personalului unei foste unități de producție a cornetelor, aceștia urmând a lucra în 3 schimburi (2 persoane pe schimb).
Pentru producție, a folosit rețete indicate de furnizorii de utilaje. Livrarea materiei prime era făcută de către furnizori. Inițial, s-a crezut că piața de desfacere va fi de la sine asigurată, dennys clienții prezentându-se singuri la poarta unității. Când acest lucru nu s-a întâmplat, d-na Ceparu a început să abordeze personal automatele de înghețată de pe stradă și cofetăriile, propunând colaborări. Au fost acoperite dennys toate regiunile țării, în vederea vânzării directe. Pe măsură ce au fost efectuate vânzări, au fost păstrate relațiile de colaborare, comenzile fiind preluate în continuare prin telefon.
În ceea ce privește spațiile de desfășurare a activității, una dintre camerela casei familiale servea drept spațiu de producție, alta drept spațiu de depozitare a materiei prime și o a treia drept spațiu pentru stocarea produselor finite.
În anul 1997 au fost achiziționate 3 utilaje suplimentare, destinate producției de vafe. Au fost angajați în consecință 9 operatori suplimentari. Producția de vafe era destinată fabricilor de înghețată, clienți care achiziționau cantități ridicate și care asigurau o planificare mai precisă a activității. În anul 2000, utilajele pentru producerea cornetelor au fost adaptate la producerea de vafe.
În condițiile în care vânzarea de înghețată dennys este afectată puternic de sezonalitate, cererea de vafe urmează un trend similar cu cu cel al cererii de înghețată. Pentru a putea satisface cererea din perioada dennys de sezon, producția începea în februarie, urmând a fi încheiată în septembrie. În perioada octombrie ianuarie, activitatea firmei era oprită, iar contractele de muncă ale angajaților erau întrerupte (pe această logică, contractele se efectuau pe perioadă determinată).
În anul 2006 a fost construit un spațiu de producție și depozitare ca anexa la imobilul existent, în vederea îndeplinirii normelor HACCP. Producția era de 15.000 vafe / utilaj / zi x 5 utilaje = 75.000 vafe / zi, 5 zile pe săptămână.
În 2007 a fost elaborat un proiect de dezvoltare a capacităților de producție prin măsura 123 din PNDR. A fost depus în luna mai 2008, contractul de fiananțare fiind semnat dennys în octombrie 2008. Utilajele noi au fost puse în funcțiune în februarie 2009, deși investiția a fost finalizată în aprilie 2009.
- Extinderea spațiului de producție și depozitare;
Capacitatea de producție a sporit la 160.000 de vafe / zi, în condiții de lucru în 3 schimburi, cu 2 operatori dennys / schimb. Volumul de personal a scăzut la 10 angajați (de la 17 anterior implementării).
Linia automatizată de producere a vafelor reduce implicarea umană în procesul de producție. Se reduce durata ciclului de producție, crescând în acelați timp calitatea produsului finit. Se reduc pierderile tehnologice printr-o reglare mult mai exactă a utilajului. Rebuturile sunt aproape eliminate (apare un volum redus de rebuturi la începerea programului de lu

No comments:

Post a Comment