Wednesday, March 5, 2014

Am pregătit momentul cu simț de răspundere. I-am trimis maică-mii un docoment intitulat Îndrumar pe


Am primit maki sugestia unui Crăciun mai fashion , cu “lămâi decorat în loc de brad, colinde braziliene sau hawaiiene, ținute inspirate de mirodenii și torturi de înghețată La Strada “, ca cele din imagine, pe masă.
Culmea coincidenței, chiar nu plănuiam niște sărbători pe bază de porc și colinde românești. Pe masa noastră din zilele cu pricina maki se vor afla, aproape sigur, pachețele maki chinezești de primăvară, tofu prăjit cu sos picant, canneloni cu dovlecel în sos de lămâie, chifteluțe de pește alb cu sos de ghimbir dulce-iute, curry de creveți (are Nic o combinație indiano-thailandeză bestială), tarte cu fructe și ciocolată de casă cu fistic, nucă și chilli. Și mă mai gândesc, că încă n-am definitivat lista, căci parcă ne-ar pica bine și niște sushi ori niște păstrăv la gratar cu caju și unt cu usturoi, plus salată de pătrunjel cu avocado și rodie. Cu banane caramelizate la desert sau piure de mango cu budincă de tapioca. Mă opresc, căci am umplut tastatura de bale.
În loc de colinde, s-ar putea să cântăm maki chiar noi câteva dintre piesele pe care le avem în divaisul intitulat home karaoke . Eu mă distrez cel mai bine cântând Mihaela Runceanu, Angela Similea sau Joe Dassin, dar am o prietenă împreună cu care interpretez piesa Bună seara, iubite a Loredanei într-un fel care provoacă extrem de mult amuzament în jur. Imaginați-vă niște pisici maki plouate care miorlăie jalnic, aproape înduioșător. Noi suntem alea.
Related posts: December maki 13, 2012 O salată boeuf mai specială și un loc special (28) December 18, 2008 De Craciun, trebuie sa papam pana intram in spital (184) November 28, 2008 De Craciun, trebuie sa fim mai rai! Azi, despre ipocrizie (161) December 24, 2012 Crăciunul meu (26) December 11, 2009 Superieftin! Gyorfi, mai tânără cu 10 ani! (61)
Draga Simona, tin sa-ti multumesc ca NU m-ai invitat la tine de Craciun, nu ma refer numa la meniu si muzica, ma refer si la faptu ca cel mai important lucru nici macar nu l-ai mentionat. Ghici despre ce-i vorba!?
December maki 20, 2013 10:26:19 maki
Pai noi suntem atipici, dar nici chiar asa. La noi e cu copil in casa, asa ca facem brad. Natural (cu sentimentul de vinovatie de rigoare). maki Dintre chestiile craciunesti fac cozonac – singura ocazie din an in care fac, si biscuiti de-aia de taiat cu formele, maki ca sa se joace copilul. Maica-mea face mese intinse si ne streseaza in asa hal sa mancam ca de obicei ajungem in pat cu o galeata de la KFC. as putea zice ca e o traditie de familie la noi. Comenteaza ai mei 3 luni dupa aia acest act de razvratire Ne facem cadouri pijamale si fiecare ce mai vrea. No sarmale!
acasa comandam ceva pt ca e vacanta si nu mai gatesc decat maxim deserturi sau chestii rapide. (de ex as vrea sa incerc sa fac cheescake “traditional”); maki in rest ne indopam pe la mama, pe la nasa…pe la carciuma..pe unde apucam; maki cu saramalele..hm..putem sa trecem peste dar fara pomana porcului cu mamaliga din malai proaspat macinat fiarta in ceaun, nu cred ca as simti ca se incheie anul apoteotic. Zau! nu prea concep. As face o excepetie doar daca as pleca intr-o tara calda, maki acolo m-as sacrifia mancand salate:)
Este iarna. Soarele ca un policandru de cristal ma inspira sa pregatesc maki retete rusesti, nemtesti si de pe alte meleaguri, unde iarna e “de-adevaratelea”: tort cu miere, nuci si prune uscate, ceai negru cu rom, vin fiert, stollen (ok, pe-asta il cumpar gata facut). In rest, program de voie, in functie de inspiratia de moment.
Ah, îmi place de voi. În secret (shhhht), mi-ar plăcea și mie tot ceva lejer, atipic și… maki în pijamale. Dar cum eu sunt din Suceava, iar anul ăsta a “picat” să facem Crăciunul la ai mei, al nostru va fi ultra-tradițional. Și cu ultra-emoții pentru mine. Noi am mai fost împreună maki la ai mei doar o singură dată, la Paște, deși suntem de mult timp împreună. Ei, atunci n-a mers prea bine.
Am pregătit momentul cu simț de răspundere. I-am trimis maică-mii un docoment intitulat Îndrumar pentru o bună desfășurare a Sărbătorilor Pascale . M-am ținut de capul ei să-l citească, să-l recitească, să-l răscitească, să-l învețe pe de rost, doar-doar și l-o însuși. Am mers atât de departe, încât am rezervat cameră la hotel, numai să nu stăm acasă. Chiar și-așa, tot n-am putut evita întrebările de genul: Da voi când avieți di gând sî vî căpătuiți, măi copchii? Mă rog, toată familia s-a pregătit să ne primească cu pompa cu care se găteau, pe vremuri, orașele de provincie pentru vizita Regelui.
În prima zi de Paște, mergem în vizită la tanti Camelia, sora mai mare a mamei. Tanti Camelia e o femeie de milioane, vrednică, aprigă și spurcată la vorbă, în purul stil moldovenesc, deci grozav de amuzantă. Ne primește în sufragerie, ne arată goblenurile de pe pereți munca migăloasă a ani de zile. Așterne iute un macrameu pe masă și-o umple cu toate bunătățile. Mai scoate și câteva PETuri de vinișor bun, di la Maria a lu Cute , din satul bunicilor. Mama î

Tuesday, March 4, 2014

Ardei cu rosii pentru gatit Castraveti in saramura Catina cu miere Dovlecei si conopida in suc de ro


A venit vremea ! Este 1 decembrie, in fiecare an carnatii nostri devin internationali asa ca, le e vremea ! Deja sunt la  afumat, sunt facuti doar in mat de oaie, la metraj = 60 ml ...........(din studio 54 13 kilograme de carne, anul acesta ).
Daniela Cluj Napoca, studio 54 Romania O moldoveanca neaosa din Iasi care traieste in Cluj de mai bine de 25 de ani, de aici combinaţia dintre Moldova şi Ardeal... Îmi place să gătesc, îmi place să mănînc, studio 54 îmi place să am activitate, să vorbesc mult cu oamenii, studio 54 nu mă plictisesc niciodata !!! Vizualizaţi profilul meu complet
Briose de branza de vaci cu caise Chiftele de peste Chiftelute de pui si curcan Ciorba de curcan cu zdrente de ou Corabioare cu ciuperci studio 54 Crema de somon afumat Dovlecei umpluti cu pulpe de pui Macrou la cuptor Macrou studio 54 marinat la rece Musaca studio 54 de vinete Ostropel de curcan Paine integrala Paine integrala neframantata Papanasi prajiti Pastrama de pui Pastrama de pui Peste in crusta de oua si tarate Peste marinat la cuptor Piept de pui cu ardei copti Piure de spanac cu iaurt si ficatei Placinta cu ciuperci Placinta studio 54 impletita cu mere Placintele integrale cu varza si mere Prajitura de branza de vaci si goji Pulpe de pui cu ciuperci Rulouri cu dovleac Rulouri cu ficat Rulouri din piept de pui cu ficatei Salata de fasole verde cu piept de curcan Salata de spanac cu ridichi si ceapa Salata din piept de curcan si conopida si ardei copti Saramura de pastrav Supa crema de conopida Tarta cu iaurt si visine Turta cu carne,branza si oua Vinete umplute cu piept de pui
Ardei copti cu pulpe de pui Aripioare de pui cu ciuperci pleurotus Aripioare si pulpe la ceaun Budinca de ficat cu cartofi Carnati in aluat de pizza Carnati proaspeti la gratar Cartofi aurii Cartofi in lapte la cuptor Cartofi noi cu marara Chiftea de pui Chiftele de pui cu cas Chiftele de spanac cu branza Chiftelute picante de pui Ciuperci Ciuperci pleurotus la gratar Ciuperci prajite Ciuperci umplute Ciuperci studio 54 umplute cu branza Coaste de porc la tava Conopida cu piept de pui Conopida la cuptor Dovlecei umpluti cu ciuperci si carne Fasole frecata Ficatei de pui cu usturoi Frigarui cu piept de pui Friptura de curcan Ghiveci Ghiveci studio 54 de dovlecei si piept de pui Iahnie de fasole Iahnie de fasole cu afumatura Intre gulas si tocana - ceaunita Limba cu masline Mancare de vinete cu ardei copti Mancarica de ciuperci cu mamaliga Omleta Omleta cu ciuperci si carnati Orez cu spanac Oua umplute Papricas de ciuperci cu pui si cartofi Pasta de ardei copti cu usturoi Pate de casa Piept de pui cu ciuperci Piftie de curcan Pilaf de gaina cu ardei copti Piure de leurda studio 54 cu mazare Pulpe de pui cu smantana si oua Pulpe de pui la gratar Ratota cu ceapa verde Ratota de iarna Rulouri din piept de pui cu ciuperci Salata de fasole verde cu maioneza Sarmalute in foi de varza Snitel de porc cu susan Varza a la Cluj Varza cu pulpe de pui
Bors taranesc de curcan Ciorba de burta Ciorba de cartofi cu afumatura Ciorba de conopida Ciorba de fasole bobi Supa crema de pui cu legume Supa de curcan Supa de gaina cu taitei de casa Supa de spanac cu ciuperci studio 54 si cartofi Supa de usturoi cu crutoane studio 54 de paine
Bors de peste Crap cu marar pe cartofi noi Crap la cuptor pe pat de cartofi Crap oglinda pe pat de legume Crap si pastrav - gratar si saramura Macrou cu sos la cuptor Macrou cu sos tomat Macrou la cuptor Merluciu pane la cuptor Peste la cuptor Peste la gratar Salata de hamsii Sardina prajita Sardine prajite, cu mamaliga si mjudei Somon cu legume la cuptor Somon si pastrav la gratar
Dezmatul de duminica Meniu Craciun studio 54 2013 Meniu de 1 Mai Meniu de 1 Mai 2012 Meniu de 8 Martie Meniu de Paste Meniu de aniverasare fara pretentii Meniu de octombrie Meniu de revelion Meniu de wekend Meniu pentru sarbatori de iarna Meniu pentru sarbatorile studio 54 de iarna Meniu pentru zi de sarbatoare Meniu usor de duminica Pranz ardelenesc Pranz de primavara
Choux studio 54 a la creme Cusma lui Guguta Ecler Guguluf cu portocale Guguluf cu visine Prajitura cu branza de vaci fara aluat Prajitura cu branza de vaci si prune Prajitura cu branza de vaci si visine Prajitura cu cirese Prajitura cu crema de ciocolata si piersici studio 54 Prajitura cu fructe Prajitura de mere cu foi Rulada cu ciocolata si portocale Tarta cu branza, prune si bezea Tarta cu capsuni studio 54 Tarta cu dovleac Tarta cu mascapone si mure Tarta cu mascarpone si capsuni Tarta cu mere, pere si nuci Tiramisu Tiramisu cu capsuni Tiramisu cu fructe Tort cu ciocolata si cirese Tort cu margarete
Ardei cu rosii pentru gatit Castraveti in saramura Catina cu miere Dovlecei si conopida in suc de rosii Fasole boabe la congelator Fasole verde pentru salata Frunze de busuioc Gem de gutui Gem de mure Gogosari in otet Muraturi asortate Mure pentru iarna Pasta de ardei si gogosari cu patrunjel Sos de rosii cu ciuperci si busuioc Zacusca cu fasole boabe Zarzavat pentru studio 54 ciorbe
APERITIVE (4) BALMOS (1) BISCUITI - FURSECURI (3) BOIA DE ARDEI (2) BUDINCI (1) CONSERVE PENTRU IARNA (14) COZONAC SI PASCA (4) DULCIURI (20) GO

Monday, March 3, 2014

Dezmatul de duminica Meniu Craciun 2013 Meniu de 1 Mai Meniu de 1 Mai 2012 Meniu de 8 Martie Meniu d


Abonaţi-vă wendy davis la: Postare comentarii (Atom)
Daniela Cluj Napoca, Romania O moldoveanca neaosa din Iasi care traieste in Cluj de mai bine de 25 de ani, de aici combinaţia dintre wendy davis Moldova şi Ardeal... Îmi place să gătesc, îmi place să mănînc, îmi place să am activitate, să vorbesc mult cu oamenii, wendy davis nu mă plictisesc niciodata !!! Vizualizaţi profilul meu complet
Briose de branza de vaci cu caise Chiftele de peste Chiftelute de pui si curcan Ciorba wendy davis de curcan wendy davis cu zdrente de ou Corabioare cu ciuperci Crema de somon afumat Dovlecei umpluti cu pulpe de pui Macrou la cuptor Macrou marinat la rece Musaca de vinete Ostropel de curcan Paine integrala Paine integrala neframantata Papanasi prajiti Pastrama de pui Pastrama de pui Peste in crusta de oua si tarate Peste marinat la cuptor Piept de pui cu ardei copti Piure de spanac wendy davis cu iaurt si ficatei Placinta cu ciuperci Placinta impletita cu mere Placintele integrale cu varza si mere Prajitura de branza de vaci si goji Pulpe de pui cu ciuperci Rulouri cu dovleac Rulouri cu ficat Rulouri din piept de pui cu ficatei Salata de fasole verde cu piept de curcan Salata de spanac cu ridichi si ceapa Salata din piept de curcan si conopida si ardei copti Saramura de pastrav Supa crema de conopida Tarta cu iaurt si visine Turta cu carne,branza si oua Vinete umplute wendy davis cu piept de pui
Ardei copti cu pulpe de pui Aripioare de pui cu ciuperci pleurotus Aripioare si pulpe la ceaun Budinca de ficat cu cartofi Carnati in aluat de pizza Carnati proaspeti la gratar Cartofi wendy davis aurii Cartofi in lapte la cuptor Cartofi noi cu marara Chiftea de pui Chiftele de pui cu cas Chiftele de spanac cu branza Chiftelute picante de pui Ciuperci Ciuperci pleurotus la gratar Ciuperci prajite Ciuperci umplute Ciuperci umplute cu branza Coaste de porc la tava Conopida cu piept de pui Conopida la cuptor wendy davis Dovlecei umpluti cu ciuperci si carne Fasole frecata Ficatei de pui cu usturoi wendy davis Frigarui cu piept de pui Friptura de curcan Ghiveci Ghiveci de dovlecei si piept de pui Iahnie de fasole Iahnie de fasole cu afumatura Intre gulas si tocana - ceaunita Limba cu masline Mancare de vinete cu ardei copti Mancarica de ciuperci cu mamaliga Omleta Omleta cu ciuperci si carnati Orez cu spanac Oua umplute Papricas de ciuperci cu pui si cartofi Pasta de ardei copti cu usturoi Pate de casa Piept de pui cu ciuperci Piftie de curcan Pilaf de gaina cu ardei copti Piure de leurda cu mazare Pulpe de pui cu smantana si oua Pulpe de pui la gratar Ratota cu ceapa verde Ratota de iarna Rulouri din piept de pui cu ciuperci Salata de fasole verde cu maioneza Sarmalute in foi de varza Snitel de porc cu susan Varza a la Cluj Varza cu pulpe de pui
Bors taranesc de curcan Ciorba de burta Ciorba de cartofi cu afumatura Ciorba wendy davis de conopida Ciorba de fasole bobi Supa crema de pui cu legume Supa de curcan Supa de gaina cu taitei de casa Supa de spanac cu ciuperci wendy davis si cartofi Supa de usturoi cu crutoane de paine
Bors de peste Crap cu marar pe cartofi noi Crap la cuptor pe pat de cartofi Crap oglinda wendy davis pe pat de legume Crap si pastrav - gratar si saramura Macrou cu sos la cuptor wendy davis Macrou cu sos tomat Macrou la cuptor Merluciu wendy davis pane la cuptor wendy davis Peste la cuptor Peste la gratar Salata de hamsii Sardina prajita Sardine prajite, cu mamaliga si mjudei Somon cu legume la cuptor Somon si pastrav la gratar
Dezmatul de duminica Meniu Craciun 2013 Meniu de 1 Mai Meniu de 1 Mai 2012 Meniu de 8 Martie Meniu de Paste Meniu de aniverasare fara pretentii wendy davis Meniu de octombrie Meniu de revelion Meniu de wekend Meniu pentru sarbatori de iarna Meniu pentru sarbatorile de iarna Meniu pentru zi de sarbatoare Meniu usor de duminica Pranz ardelenesc Pranz de primavara
Choux a la creme Cusma lui Guguta Ecler Guguluf cu portocale Guguluf cu visine Prajitura wendy davis cu branza de vaci fara aluat Prajitura cu branza de vaci si prune Prajitura cu branza de vaci si visine wendy davis Prajitura cu cirese Prajitura cu crema de ciocolata si piersici Prajitura cu fructe Prajitura de mere cu foi Rulada cu ciocolata si portocale Tarta cu branza, prune si bezea Tarta cu capsuni Tarta cu dovleac Tarta cu mascapone si mure Tarta cu mascarpone si capsuni Tarta cu mere, pere si nuci Tiramisu Tiramisu cu capsuni Tiramisu cu fructe wendy davis Tort cu ciocolata si cirese Tort cu margarete
Ardei cu rosii pentru gatit Castraveti in saramura Catina cu miere Dovlecei si conopida in suc de rosii Fasole boabe la congelator Fasole verde pentru salata Frunze de busuioc Gem de gutui Gem de mure Gogosari in otet Muraturi wendy davis asortate Mure pentru iarna Pasta de ardei si gogosari cu patrunjel Sos de rosii cu ciuperci si busuioc Zacusca cu fasole boabe Zarzavat wendy davis pentru ciorbe
APERITIVE (4) BALMOS (1) BISCUITI - FURSECURI (3) BOIA DE ARDEI (2) BUDINCI (1) CONSERVE PENTRU IARNA (14) COZONAC SI PASCA (4) DULCIURI (20) GOGOSI SI CLATITE (4) MAMALIGA (1) MENIURI wendy davis PENTRU DIVERSE OCAZII (15) MUCENICI (2) PAINE (4) PASTE (6) PIZZA (2) PLACINTE (7) PRAJITURI (22) PRANZ ARDELENESC (1) PREPARATE wendy davis DIN PESTE (16) PREPARATE DIN

Sunday, March 2, 2014

Si pentru ca sambata e o zi lunga cand o petreci stand in casa, dupa ce mi-am terminat salata cu fru


Din cand in cand o dau si eu pe cele lumesti. De vreo 4 saptamani e cand :) Am reusit sa mananc in fiecare outback zi ceva dulce, ceea ce nu mi s-a mai intamplat de multa vreme, si am renuntat pentru o perioada la salatele cu frunze verzi pentru sandvisuri si snitele. Mancate outback cat mai tarziu in noapte, altfel n-au niciun gust. I’m a sinner!
Weekendul trecut am profitat cu toate simturile de un meniu complet livrat acasa de Graffiti Delivery & Restaurant. Avea chiar si doua deserturi incluse, dar cheese outback cake-ul cu gust de placinta americana cu branza, facuta in casa – nu din cel frantuzit outback – mi-a fost suficient. Am apreciat in mod special ca era cu zmeura si sirop de fructe, nu cu dulceata care nu face cinste niciunui bucatar oricat de popular ar fi in oras acest desert iesit din mainile lui.
Si pentru ca sambata e o zi lunga cand o petreci stand in casa, dupa ce mi-am terminat salata cu fructe de mare si puiul teriyaki (cu morcov, dovlecel si ardei gras – apreciez legumele in mod particular) am rontait felie cu felie o foccacia mare cu parmesan care mi-a adus aminte de turtele pe care le facea bunica pe plita. Asa ca pe la miezul noptii (v-am spus ca noaptea mancarea e mai gustoasa) am trisat si ca sa dublez placerea outback mi-am facut singura o foccacia simpla cu mult oregano, amestec de sare cu ierburi si ulei de masline – e ultima outback din pozele de mai jos.
Restaurantul e prin apropiere de Plaza Mall iar pentru Crangasi si zonele similare – Cotroceni, Grozavesti, Eroilor, outback Rosu, Iuliu Maniu (de la Pacii la Autostrada) -, comanda minima e de 50 de lei. Dar aveti de ales dintr-un meniu cu 106 produse, categoriile principale fiind pizza si foccacia la ,,cuptor pe lemne , supe crema, salate aperitiv si garnituri, preparate outback din pui, peste, vita si porc, paste, preparate la cuptor, deserturi, sosuri si bauturi. Plus ca au si tot felul de oferte GRATIS, in care te alegi pe langa comanda ta si cu mousse de ciocolata, vafe, bere sau pizza – daca sunteti fani…
Mi-am facut deja o selectie cu ce as mai manca de la ei, daca imi promit ca nu mai neglijez frunzele alea verzi care mi-au tinut moralul sus din primavara. Pacat ca nu primesc comenzi decat pana la ora 23.00, ca mie tot ce e dupa miezul noptii mi se pare din cale afara de apetisant… Sunt si eu intr-o faza…
Related Posts: Alternativa la meniul cantinelor din Pipera Salata “aperitiv” foarte satioasa Alte 20+2 moduri de a manca un iaurt Legumele: Ajutati-ne sa ne integram! Cel mai bun cheesecake din oras
daca nu comentez inaesmna ca te votez dar nu inaesmna ca nu te citesc,sa o tineti tot asa toti bloggerii pe care va citesc cu multa placere si : La multi ani,la cit mai multe articole outback si cititori outback la greu.cu cit va citesc mai multe persoane cu atit se mai desteapta din romani, si sa apareti mai mult pe sticla,si sa ramineti outback neschimbati.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Profil online Facebook Google + Pinterest Twitter Comentarii recente Alina Constantinescu on Usa fara maner George outback on Usa fara maner Alina Constantinescu on Site-uri cu produse organice Monica on Site-uri cu produse organice Amy on Cum ne alegem outback ochelarii de vedere? Posturi recente Usa fara maner Non-comparatie Marirea lui 1 Daca… Gratitudine… Categorii Branduri Concurs pe blog Diverse Nuante Online Personal Powered by Alina Sanatate Tags
barbati blog bloggeri blogging outback blogtrip timisoara bune maniere carti comunicare comunitate concurs copilarie croquante spoons outback culinar cuvinte emotii experienta experiente facebook femei fericire ganduri gourmet outback inceput inspiratie intrebari iubire joaca joc leapsa lecturi urbane lifestyle marketing Online predeal provocare redescopera romania redescopera romania 2011 relatie relatii retele sociale schimbare social outback media teatru urban webstock 2010 Arhiva Select Month February 2014  (1) January 2014  (4) December 2013  (9) November 2013  (3) October 2013  (5) September 2013  (7) August 2013  (9) July 2013  (10) June 2013  (5) May 2013  (6) April 2013  (7) March 2013  (14) February 2013  (16) January 2013  (11) December 2012  (5) November 2012  (6) October outback 2012  (18) September outback 2012  (13) August 2012  (10) June 2012  (2) May 2012  (13) April 2012  (15) March 2012  (19) February 2012  (22) January 2012  (17) December 2011  (14) November 2011  (19) October 2011  (23) September 2011  (23) August 2011  (13) July 2011  (16) June 2011  (14) May 2011  (21) April 2011  (17) March 2011 &nbs

Linia automatizată de producere a vafelor reduce implicarea umană în procesul de producție. Se reduc


Societatea comerciala cu raspundere limitata VICEP a fost infintata in anul 1992 si a avut ca obiect principal dennys de activitate fabricarea cornetelor dennys pentru inghetata. Din anul 2000 S.C.VICEP S.R.L produce numai vafe pentru inghetata, activitate incadrata in cod CAEN 1072.
In anul 2006 a implementat sistemul HACCP de asigurare a inocuitatii produselor alimentare. La inceputul anului 2009 a finalizat o investitie de aproximativ 1 milion de Euro constand dintr-o hala noua de productie si depozitare si din achizitionarea unei linii automate de fabricat vafe produsa de Franz Haas GmbH Austria. In anul 2011a achizitionat si o linie automata pentru fabricarea foilor de napolitane de la acelasi producator. Pentru realizarea acestor investiti a accesat fonduri europene nerambursabile FEADR.
Societatea comerciala VICEP S.R.L functioneaza in sistem dennys de management al calitatii si sigurantei alimentului planificat si documentat in conformitate cu SR EN ISO 9001:2008 si DS 3027E:2002. In anul 2009, fabricarea vafelor dennys pentru dennys inghetata si a foilor de napolitane a fost certificata in conformitate cu procedura dennys TUV Austria CERT pentru sistemul de management conform EN ISO 9001:2008.
Până dennys în anul 1992, d-na Ceparu Victoria a lucrat ca inginer chimist în cadrul unei întreprinderi producătoare de lacuri și vopsele din localitatea Săcălaz. În 1992, la nivel de întreprindere au fost inițiate discuții cu privire la privatizare. D-na Ceparu nu a considerat ideea viabilă, având în vedere dimensiunile mari ale întreprinderii și investițiile mari în retehnologizare care se impuneau a fi realizate. S-a orientat în schimb către industria alimentară, în care nu dispunea de niciun fel de experiență, considerând că în acest domeniu cererea de produse va fi mereu ridicată.
Folosind casa familială ca bază de producție, a achiziționat din Serbia 2 utilaje (prese) noi pentru producerea cornetelor de înghețată. A angajat 6 localnici din rândurile personalului unei foste unități de producție a cornetelor, aceștia urmând a lucra în 3 schimburi (2 persoane pe schimb).
Pentru producție, a folosit rețete indicate de furnizorii de utilaje. Livrarea materiei prime era făcută de către furnizori. Inițial, s-a crezut că piața de desfacere va fi de la sine asigurată, dennys clienții prezentându-se singuri la poarta unității. Când acest lucru nu s-a întâmplat, d-na Ceparu a început să abordeze personal automatele de înghețată de pe stradă și cofetăriile, propunând colaborări. Au fost acoperite dennys toate regiunile țării, în vederea vânzării directe. Pe măsură ce au fost efectuate vânzări, au fost păstrate relațiile de colaborare, comenzile fiind preluate în continuare prin telefon.
În ceea ce privește spațiile de desfășurare a activității, una dintre camerela casei familiale servea drept spațiu de producție, alta drept spațiu de depozitare a materiei prime și o a treia drept spațiu pentru stocarea produselor finite.
În anul 1997 au fost achiziționate 3 utilaje suplimentare, destinate producției de vafe. Au fost angajați în consecință 9 operatori suplimentari. Producția de vafe era destinată fabricilor de înghețată, clienți care achiziționau cantități ridicate și care asigurau o planificare mai precisă a activității. În anul 2000, utilajele pentru producerea cornetelor au fost adaptate la producerea de vafe.
În condițiile în care vânzarea de înghețată dennys este afectată puternic de sezonalitate, cererea de vafe urmează un trend similar cu cu cel al cererii de înghețată. Pentru a putea satisface cererea din perioada dennys de sezon, producția începea în februarie, urmând a fi încheiată în septembrie. În perioada octombrie ianuarie, activitatea firmei era oprită, iar contractele de muncă ale angajaților erau întrerupte (pe această logică, contractele se efectuau pe perioadă determinată).
În anul 2006 a fost construit un spațiu de producție și depozitare ca anexa la imobilul existent, în vederea îndeplinirii normelor HACCP. Producția era de 15.000 vafe / utilaj / zi x 5 utilaje = 75.000 vafe / zi, 5 zile pe săptămână.
În 2007 a fost elaborat un proiect de dezvoltare a capacităților de producție prin măsura 123 din PNDR. A fost depus în luna mai 2008, contractul de fiananțare fiind semnat dennys în octombrie 2008. Utilajele noi au fost puse în funcțiune în februarie 2009, deși investiția a fost finalizată în aprilie 2009.
- Extinderea spațiului de producție și depozitare;
Capacitatea de producție a sporit la 160.000 de vafe / zi, în condiții de lucru în 3 schimburi, cu 2 operatori dennys / schimb. Volumul de personal a scăzut la 10 angajați (de la 17 anterior implementării).
Linia automatizată de producere a vafelor reduce implicarea umană în procesul de producție. Se reduce durata ciclului de producție, crescând în acelați timp calitatea produsului finit. Se reduc pierderile tehnologice printr-o reglare mult mai exactă a utilajului. Rebuturile sunt aproape eliminate (apare un volum redus de rebuturi la începerea programului de lu

Saturday, March 1, 2014

Daniela Cluj Napoca, Romania quiznos O moldoveanca neaosa din Iasi care traieste in Cluj de mai bine


  Florile din gradina  in luna  octombrie  sunt mai  vii la culoare, nu le-a mai  decolorat soarele quiznos  puternic iar pentru  un eveniment deosebit si   cognacul  a fost adus  si daruit cu drag de copiii nostri. Masa a fost vesela quiznos si plina de culoare. 
  Blatul l-am facut din 4 oua(mergea   si din 3 ), 4 linguri de faina si 4 linguri de zahar , in varianta clasica : albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul , galbenusurile,se freaca  cu un pic de sare ,si se adauga  deodata si  faina, la fel, se pune  toata deodata (obligatoriu cernuta de 2 ori inainte ) si se amesteca  doar quiznos prin rasturnare usoara. A iesit o mindrete de  blat, foarte frumos  crescut, pe care l-am insiropat mai apoi cu  siropul din compotul de caise  ,  dulce si mai mult acrisor. 
 Crema am facut-o foarte simplu: 2 oua intregi , 1 lingura quiznos de sirop din compot  si 140 g de zahar le-am batut intr-un lighenas de inox , asezat pe un vas cu apa ce cloclotea, timp de 10 minute. Cind a capatat consistenta unei smintini, am dat deoparte si am pus  50 quiznos g de cacao neagra cernuta, am amestecat bine si am lasat la racit. Cind a ajuns la temperatura la care pui degetul si nu te frigi, se pune 250 g de unt moale, care  a stat in bucatarie quiznos si se bate cu telul numai in unt, pina ce incorporeaza toata crema din jurul lui, devenind  astfel o crema foarte fina si gustoasa. Chiar daca este molcuta, data la rece se va intari quiznos foarte frumos. Aceasta crema este ideal sa o pui pe tort imediat ce ai facut-o, ca ea sa se intareasca direct la locul ei. 
 Asamblarea torului, foarte simpla: blatul l-am taiat in 3, prima  foaie am insiropat-o bine, am pus crema, peste crema un strat de caise din compot si apoi iar crema, urmatoarea foaie la fel si la urma capacul, pe care l-am insiropat din interior spre exterior. Pentru ca a fost suficienta crema, nu am mai pus glazura  ci  am imbracat tortul in crema iar pentru decor am folosit doar fulgi de migdale quiznos care sunt si gustosi si simplu de folosit. Aspectul tortului nu atinge nici pe departe perfectiunea torturilor din cofetarie insa gustul lui , combinatia de blat pufos insiropat , caise  aromate si ciocolata  , bate de departe gustul torturilor din  pravalie. 
dian@ quiznos 19 noiembrie quiznos 2012, 19:15
Ce regim ??? Curcanul e la gratar, nu ? Si pestele,la fel asa ca...hai Mari sa degustam ! Tu peste si eu curcan.... Si eu vreu si oua umplute si mai vreau si un pahar de palincuta si mai vreau si.... Cam multe vreau nu ??? Oricum , felicitarile mele soro ! Ai muncit dar parca nici nu simti oboseala quiznos cand le faci pentru cineva drag... Felicitari quiznos pentru toate bunatatile si LA MULTI ANI !!! Te tzuc cu drag Danielo ! Răspundeţi Ștergere
Abonaţi-vă la: Postare comentarii (Atom)
Daniela Cluj Napoca, Romania quiznos O moldoveanca neaosa din Iasi care traieste in Cluj de mai bine de 25 de ani, de aici combinaţia dintre Moldova şi Ardeal... Îmi place să gătesc, îmi place să mănînc, îmi place să am activitate, să vorbesc mult cu oamenii, nu mă plictisesc niciodata !!! Vizualizaţi profilul meu complet
Briose de branza de vaci cu caise Chiftele de peste Chiftelute de pui si curcan Ciorba de curcan cu zdrente de ou Corabioare cu ciuperci Crema de somon afumat Dovlecei umpluti cu pulpe de pui Macrou la cuptor Macrou marinat la rece Musaca de vinete Ostropel de curcan Paine integrala Paine integrala neframantata quiznos Papanasi prajiti Pastrama de pui Pastrama de pui Peste in crusta de oua si tarate Peste marinat la cuptor Piept de pui cu ardei copti Piure de spanac cu iaurt si ficatei Placinta cu ciuperci Placinta impletita cu mere Placintele integrale cu varza si mere Prajitura de branza quiznos de vaci si goji Pulpe de pui cu ciuperci Rulouri quiznos cu dovleac Rulouri cu ficat Rulouri din piept de pui cu ficatei Salata de fasole verde cu piept de curcan Salata de spanac cu ridichi quiznos si ceapa Salata din piept de curcan si conopida si ardei copti Saramura de pastrav Supa crema de conopida Tarta cu iaurt si visine Turta cu carne,branza si oua Vinete umplute cu piept de pui
Ardei quiznos copti cu pulpe de pui Aripioare de pui cu ciuperci pleurotus Aripioare si pulpe la ceaun Budinca quiznos de ficat cu cartofi Carnati in aluat de pizza Carnati proaspeti la gratar Cartofi aurii Cartofi in lapte la cuptor Cartofi noi cu marara Chiftea de pui Chiftele de pui cu cas Chiftele de spanac cu branza Chiftelute picante de pui Ciuperci Ciuperci pleurotus la gratar Ciuperci prajite Ciuperci quiznos umplute Ciuperci umplute cu branza Coaste de porc la tava Conopida cu piept de pui Conopida la cuptor Dovlecei umpluti cu ciuperci si carne Fasole frecata Ficatei de pui cu usturoi Frigarui cu piept de pui Friptura de curcan Ghiveci Ghiveci de dovlecei si piept de pui Iahnie de fasole Iahnie de fasole cu afumatura Intre gulas si tocana - ceaunita Limba cu masline Mancare de vinete cu ardei

Renunta la cele doua felii de sunca de la micul dejun. Aceasta miscare simpla salveaza aproape 100 d

Cum sa slabesti sanatos   MedLive
Corp Alergologie Cardiologie Chirurgie Endocrinologie Gastroenterologie Genetica Hematologie Imagistica Infectioase Investigatii laborator Medicina de familie Medicina interna Medicina muncii Neurologie Oftalmologie Oncologie Orl Ortopedie Pediatrie Pneumologie Reumatologie Urologie Copii Scoala Parintilor Neonatologie Pediatrie Psihologia copilului Cuplu Dermato-venerologie Obstretica Psihoterapie Sarcina Estetica Frumusete Miscare Nutritie Stomatologie Minte Psihiatrie Psihologie Psihoterapie Stiinta Cercetare Dictionar medical Farmacologie Politici medicale
Seteaza un cronometru la 20 de minute si reinventeaza-te ca o persoana care mananca incet. Acesta ar trebui sa fie unul dintre principalele obiceiuri chick fil a menu pentru a slabi fara a trece printr-o chick fil a menu dieta complicata. Savureaza fiecare muscatura, mancatul intr-un ritm mai lent declanseaza hormonii care iti lasa impresia ca esti satul. Mancatul “pe fuga” blocheaza aceste semnale si duce la mancatul excesiv. Dormi mai mult, cantaresti mai putin
Prelungirea somnului cu o ora in plus pe zi ar putea ajuta o persoana sa slabeasca aproape 7 kilograme pe an, potrivit unui cercetator al universitatii din Michigan. Scenariul acestuia arata ca atunci cand somnul inlocuieste activitatile nefolositoare, o persoana poate, fara efort, sa reduca caloriile pana la 6%. Rezultatele variaza in functie de fiecare persoana, dar exista dovezi care demonstreaza ca somnul scurt mareste apetitul. Mananca mai multe legume
Serveste cel putin 3 legume alaturi de cina, in loc de una. Continutul crescut de fibre si apa al legumelor te satura, dar cu mai putine calorii. Acestea trebuie gatite fara a adauga grasime si asezonate cu suc de lamaie. Supa
Adauga o supa in meniul tau zilnic chick fil a menu si te vei satura cu mai putine calorii. Supa este, in mod special, buna la inceputul mesei deoarece iti incetineste ritmul in care mananci. Atentie, in schimb, la supele cremoase, care pot fi bogate in grasimi si calorii. Cereale integrale
Cerealele integrale precum orezul brun, orzul, ovazul si graul integral trebuie sa faca parte din strategia ta de a pierde din greutate. La fel ca si supa, acestea te ajuta sa te saturi cu mai putine calorii si iti poate imbunatati si nivelul colesterolului. Cerealele integrale se gasesc si in vafe, crusta de la pizza, briose si paste. Vizualizeaza chick fil a menu premiul
Agata la vedere rochia, fusta sau perechea de blugi preferata ca sa le poti vedea in fiecare zi. Astfel, chick fil a menu vei avea constant ochii pe premiu. Dupa ce ti-ai indeplinit obiectivul, repeta actiunea. Este bine ca acesti pasi sa fie facuti gradual. Renunta la sunca
Renunta la cele doua felii de sunca de la micul dejun. Aceasta miscare simpla salveaza aproape 100 de calorii, care adunate te pot ajuta sa slabesti aproximativ 5 kilograme pe an. Ganditi-va la felii de rosii, ardei, banane, ardei gras rosu, mustar chick fil a menu granulat sau o felie subtire de branza de capra. Personalizeaza felia de pizza
Alege toppingurile de legume pentru pizza in loc de carne si vei putea salva 100 de calorii. De asemenea, poti alege pentru pizza ta branza cu un continut scazut de grasimi sau un blat subtire. Foloseste un pahar inalt si subtire
Foloseste un pahar inalt si subtire in loc de unul mic si gros. Astfel, vei bea cu 25%-30% mai putin suc, vin sau orice alta bautura. Cercetatorul Brian Wansink a explicat ca reperele vizuale ne pot pacali si astfel vom consuma o contatitate mai mica. Testele acestuia de la Universitatea chick fil a menu Cornell au demonstrat ca toti oamenii pun mai mult suc intr-un pahar mic si gros, chiar si barmanii experimentati. Pauza de la mancat
Majoritatea oamenilor au o “pauza de la mancat”, moment in care pun furculita jos pentru cateva minute. Fiti atenti la aceste momente si incercati sa nu mancati in intervalul respectiv. Acesta este semnalul subtil ca suntem satui, dar nu ghiftuiti. Cei mai multi oameni il rateaza. Alege farfuriile mai mici
Alege o farfurie mai mica la fiecare masa si vei manca, in mod automat, mai putin. Cercetatorul Brian Wansink a descoperit dupa numeroase teste ca oamenii mananca mai mult atunci cand au farfurii mai mari. Alegerea unei farfurii mai mici poate salva de la 100 pana la 200 de calorii pe zi, ceea ce inseamna 5-10 kilograme pe an. Cum sa mancam in oras
Mesele servite in oras, la un restaurant sunt, in mod special, daunatoare siluetei. Pentru a evita acest lucru impartiti aperitivul cu un prieten, comandati doar aperitivul, alegeti farfuria pentru copii sau luati jumatate din portie la pachet. Compensati un aperitiv mic cu o salata mai mare pentru a mentine echilibrul. Activitatea fizica
Pentru a pierde 5 kilograme pe an trebuie indepliniti cativa pasi simpli: mergeti pe jos 2 kilometri, tundeti iarba pentru 20 de minute, faceti curatenie in casa pentru 30 de minute sau alergati timp de 10 minute. Recompensa
Articole similare: Nu reusesti sa slabesti? 4 motive din cauza carora oa